Familjeutflykt – veckans ”friskusaktivitet”

Familjeutflykt

Sedan några veckor tillbaks bestämde vi oss för att en gång per helg se till att göra en familjeutflykt som främst innebär att vi spenderar tid ute i naturen. Vi insåg att helgerna ganska snabbt bara passerade oss förbi och plötsligt så har man knappt hunnit vara ute i trädgården innan det är en ny vecka på ingång. För att det ska bli en rutin som vi klarar av att hålla måste det vara enkla utflykter. Barnen tycker att det är precis lika roligt att bara springa i skogen som att göra något annat mer avancerat. Vi har tex besökt djurparker och åkt ånglok med Ludwig men det slutar ändå alltid med att han tycker att det är roligast att bara springa omkring.

Den här helgen gjorde vi en ”come back” till ett smultronställe som vi fann i våras. Vi tog bilen till Bunkeflostrand och promenerade längst med havet tills dess att vi kom fram till denna alldeles ljuvliga platsen. Där slog vi oss ner med vår medhavda fikakorg och satt länge och njöt av kaoset i solen.

Familjeutflykt

Vi har insett att utflykterna med två barn blir smått kaotiska oavsett hur strukturerad och välplanerad man är. Som ett exempel glömde vi att ta med oss en engångspotta till Ludwig den här gången. Givetvis behövde han, för första gången när vi har varit borta från en toalett, såklart bajsa. Vi löste det genom att ta av byxorna och sedan fick Calle hålla upp honom i luften, haha!

Min kofta samt jeansen kommer från Newhouse.Familjeutflykt

Alltså det är så vackert här nere, om ni inte varit där tidigare så kan jag varmt rekommendera er att åka dit på en tur.Familjeutflykt

Ludwig passade på att springa all världens fart genom en gigantisk vattenpöl så skorna samt byxorna blev plaskblöta. Han vart mindre nöjd efteråt när det inte var så skönt att gå omkring i vattenfyllda skor. Det löste vi genom att han fick åka på pappas axlar. Vi har sedan några veckor tillbaks strypt tuppluren mitt på dagen. Därför är eftermiddagarna inte alltid så lätta. Får han en paus så blir han genast väldigt trött. Här höll han nästan på att somna sittandes på axlarna. Så fort vi packade in oss i bilen för att köra hem igen slocknade han på tre sekunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.