Fortsättning Kina-resan

Jag har ju fortfarande inte hunnit med att sammanställa hela Kina-resan så nu tänkte jag ta ett krafttag och publicera de sista inläggen inom en veckas tid eller så!

Hur som helst, i sista inlägget befann vi oss i Xi’an där enda målet var att se Terrakottaarmén! Vi hade redan i Peking köpt tågbiljetten som fram mot kvällningen skulle ta oss vidare mot Shanghai, vi hade ingen aning om vad som väntade oss men eftersom min kollega så påstridigt intygat oss om att tåget var en upplevelse för sig själv kunde vi ju inte missa att anamma just detta färdsättet! Vi hade dessutom självmant köpt de sämsta platserna på tåget (just för att komma närmare alla ”locals”) så vi vart riktigt överraskade när vi kom till en helt extremt modern tågstation! Nästan lite besvikna faktiskt…

Väl på plats i kupén hamnade vi med två backpackande tjejer ifrån Irak samt två kineser varav mannen kan ha varit den största pratkvarnen på hela jordklotet. Han pratade non-stop (självklart på kinesiska) fram tills dess att det var läggdags, då gick han ut i korridoren och hittade någon annan pratglad kines att socialisera med. Det komiska i det hela var att vi tänkte att vi skulle passa på att se lite av landskapet när vi ändå skulle åka tåg i närmare TIO TIMMAR men som ni ser var det inte mycket man kunde se ut, haha! Det var dessutom ett nattåg vi åkte så vår resa blev istället en något sämre ”hotellnatt”!!

DSC_0407 DSC_0413 (1) DSC_0418 (1) DSC_0420 DSC_0421

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.