Grönkål, sötpotatis och vitkål – serverat med kyckling och toppat med persilja

Grönkål, sötpotatis och vitkål

Grönkål, sötpotatis och vitkål

Jag fortsätter på hälsospåret och försöker att få in så mycket näringsrika ingredienser som möjligt i matlagningen. Idag gjorde jag ett nytt recept med vitkål, grönkål och sötpotatis som bas och det blev faktiskt godare än förväntat. Därför åker det in här i mitt receptarkiv. Både jag och mannen skrollar i recept-kategorin när vi planerar veckomiddagarna. Det är så smidigt att ha alla våra goda recept samlade här i bloggen. Så till er som vill testa kommer receptet här:

Recept (2 portioner)

100g grönkål

100g vitkål

100g sötpotatis

200g kycklingstrimlor (vi la kycklingen i marinad och stekte separat)

2,5 dl kokosmjölk

2 msk citron

1 tsk salt

2 vitlöksklyftor

1 dl persilja

2 msk olivolja

Strimla vitkålen och grönkålen och stek i olja tills allt blir mjukt. Salta och peppra under stekningen. Lägg åt sidan. Skala och riv sötpotatisen grovt på ett rivjärn. Finhacka vitlöken och stek tillsammans i olivolja i 5 min. Tillsätt citronsaften. Lägg tillbaks kålen och häll över kokosmjölken. Låt allt puttra ihop under omrörning. Servera med kycklingen och klipp över persilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.