Halloween på Tivoli

Halloween på Tivoli

Igår tog vi en spontantur till Tivoli, passande nog var det sista helgen med Halloween på Tivoli vilket var väldigt stämningsfullt. Jag älskar verkligen färgerna på träden denna tiden på året. Tidigare har vi bara besökt Tivoli juletid vilket jag anser är den absolut mysigaste tiden att göra ett besök på. Dock så är det på tok för kallt där då så jag föredrar ändå att åka dit nu. Igår hade vi preppat väl med ordentliga kläder, åtminstone jag och barnen och det var tur för fram mot kvällen var det verkligen kyligt. Vi åkte inte hem förrän halv tio på kvällen.

Vi hade alla köpt åkband och för första gången ville båda barnen åka karusell efter karusell. Vi åkte till och med berg- och dalbanan (den lilla) som blev en stor favorit för både Ludwig och Elsa. Förutom att Elsa fick tidernas utbrott ett par gånger under kvällen så blev det en riktigt mysig dag/kväll. Hon har fortfarande så svårt för att gå på offentliga toaletter så det är minst sagt en utmaning för oss när vi är iväg. När hon blir kissnödig men envisas att inte gå på toaletten får hon världens kalasutbrott. Igår slet hon av både skorna och overallen och stod på marken i bara strumplästen och bokstavligen skrek för glatta livet. Jag får panik när detta inträffar för ingenting hjälper, vi kan bara vänta ut att ”utbrottet” ska lägga sig vilket kan ta en bra stund. Så synd för det tar så otroligt mycket energi och vi har ju annars så mysigt när vi är iväg som familj…

Idag har vi varit på simskola med båda barnen, lektion 2 utav 8 fram tills jul. Elsa går på Simlekis (hennes första) och Ludwig går på Simskola (han har tidgare gått på Simlekis i 2 terminer). Jag längtar tills de båda kan simma ordentligt så man vet att de kan ta sig i land om de någon gång skulle trilla i vattnet. Ludwig är snart där och det känns som att Elsa kommer ikapp snabbt. Skönt!

Halloween på Tivoli Halloween på Tivoli

Ludwig invigde sin nya fina overall från Lindberg Sweden som är så fin! Elsa vägrade att inviga sin och ville tvunget ha Ludwigs gamla som förra året var något för stor för henne men i år snarare är lite för liten. Vi har köpt en likadan till henne i år så de kommer att matcha fint. Färgen som vi valt heter Greige.

 Vi har bestämt oss för att göra Tivoli-besöken till en tradition och detta är tredje året som vi var där. Här (klick) kan ni se inläggen från våra tidigare besök. Ett år var vi där med ”mormor & morfar” och ett år med våra danska vänner.

 Halloween på Tivoli

Tivoli Tivoli Halloween på Tivoli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.