Jätteverbena – en favoritblomma

Jätteverbena

Jätteverbena – en favorit

Tänk att vi fortfarande får njuta av så fina blommor i vår trädgård! Det var ta mig tusan ett av de bättre besluten jag tagit, att chansa på att göra min Dahliarabatt. Även om den ser ordentligt tilltuffsad ut just nu så får vi i vart fall njuta av de vackra blommorna. Nästa år ska även bladen hållas i schack! Även Jätteverbenan är jag så glad över att jag valde att plantera, den är som absolut finast just nu. Tänk att det snart är oktober månad men i trädgården ser det ut som sommar.

Igår fick vi lite spontanbesök så vi kastade ihop en lasagne som vi njöt utav i uterummet. Vi öppnade även en flaska vin och kvällen blev en sån där ljuvlig kväll som man kommer att leva på länge. Det var något alldeles visst med att sitta i uterummet och ha middag, man fick nästan sommarkänslor igen. 

Fler bilder på vår Jätteverbena finner ni här (klick).

Nu ska vi snart börja med att planera den sista renoveringen av uterummet så att det blir fint även invändigt. Vi velar dock fortfarande gällande golvet. Jag vill helst ha ett rått betonggolv men jag inser att det inte är praktiskt när man ska städa. Dammsuga går ju fint men att moppa ett rått betonggolv går ju knappt. Jag märkte det nu när jag moppade av golvet där färgen har flagnat och det faktiskt är rått betonggolv. Egentligen spelar det kanske ingen roll men Elsa kröp rundor på golvet där ute och blev alldeles skitigt. Sen är det visserligen inte särskilt lång tid kvar tills hon förmodligen börjar att gå så det är kanske dumt att tänka på det. Kanske borde vi bara måla betonggolvet? Jag har dock inte hittat några snygga inspirationsbilder med målat betonggolv, ni får gärna dela om ni vet något snyggt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.