Pasta Zafferano med räkor

Pasta Zafferano

Pasta Zafferano med räkor

Recept 4 personer:

400g Rigatoni

200g handskalade räkor

0,5g saffran

2st Schalottenlök

3st klyftor vitlök

200g sparris

1krm chiliflakes

1,5dl vitt vin

2dl vispgrädde

2msk grönsaksfond buljong

1msk smör

0,5tsk salt

1krm svartpeppar

Persilja

Parmesanost

Finhacka vitlök och schalottenlök. Dela sparrisen i mindre bitar. Fräs i olivolja på medelhög värme utan att ta färg (sparrisen ska fortfarande vara krispig), krydda med chiliflakes. Häll i saffran (som du löst upp i någon dl vatten) och vitt vin. Reducera till hälften typ.Häll i grädden och grönsaksfond, låt puttra lite fint i 10 min. Släng i en klick smör och smaka av med salt och peppar. Koka pastan några minuter från färdig och blanda sedan ner i såsen tillsammans med lite pastavatten. Är den för torr eller tjock – häll i mer pastavatten. Jobba in en krämig konsistens. Till sista häll i räkorna och rör runt (akta så de inte blir mosiga, det hände oss en gång!). Smaka av med salt och peppar. Servera med lite finhackad persilja och parmesan på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.