Planera begravning online

-inlägget publiceras i reklamsamarbete med Lavendla-

Planera begravning online

Planera begravning online

Vi har alla på ett eller annat sätt drabbats av denna märkliga situationen som vi befinner oss i på grund av pandemin. Jag tänker ofta på alla företag och entreprenörer där ute, vilka utmaningar som de har ställts inför. Många har klarat omställningen väldigt bra och det har visat sig att de står rustade för en digital värld. Lavendla är ett sådant bolag som snabbt agerade på att anpassa sina tjänster efter situationen.

Lavendla är en uppstickare inom juridik- och begravningsnranschen. Företaget har sedan dag ett kombinerat sin digitala plattform för just begravningsstjänster med fysiska möten vid behov. Detta har varit en fördel när branschen plötsligt tvingades att hoppa 10 år framåt i tiden. Vem hade kunnat tro att man skulle behöva gå på en digital begravning? Begravning är såklart något man helst hade velat undvika, man vill ju ha sina nära och kära kvar i livet för all framtid. Men när olyckan väl är framme så vill man ha möjligheten att ta avsked!

Digital begravning

Jag har lyckligtvis inte behövt planera någon begravning online än. Däremot har jag gått på en digital begravning. I slutet av förra året gick en ingift släkting bort i den hemska sjukdomen cancer, bara några år äldre än mig. Trots att vi inte stod varandra så nära har det varit känslomässigt hemskt. Jag tänker på hennes familj och de två små barnen hon lämnat efter sig. Livet är allt bra orättvist! På grund av pandemin fick inte alla närvara vid begravningen i kyrkan men vi fick möjlighet att vara med digitalt. Det var en fin stund. Jag låste in mig i sovrummet och följde begravningen digitalt. På ett sätt var det skönt och befriande att vara med på distans. Jag blev positivt överraskad hur smidigt allt fungerade och det möjliggör ju att fler kan vara med och ta avsked…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.