Potträning dag 3

Lite dålig uppdatering från min sida men det finns förklaringar! Dels så har jag blivit så fruktansvärt trött efter att jag slutade att amma (trots att Elsa nu har sovit tre hela nätter utan att vakna och jag faktiskt har fått sova flera timmar sammanhängande), dels så har jag fortfarande ont i foten/benet/höften så motivationen tryter lite men den allra största faktorn är att vi är mitt inne i potträningen!! Jösses så tröttsamt om jag får vara brutalt ärlig, vi har haft de tre tråkigaste dagarna på väldigt länge nu och nu förstår jag VARFÖR man vill ha barn nummer 1 blöjfri INNAN man får barn nummer 2!!

Vi bestämde oss för att gå helhjärtat in i blöjavvänjningen nu när Ludwig är hemma i så många veckor, vi har ju testat att sätta honom på pottan tidigare och då har han gjort en hel del träffar men vi har aldrig skippat blöjan så det blev bara halvdant. Vi tänkte att vi ville ha fint väder och passa på när han kan springa i trädgården men alltså det har varit värsta höstrusket så det blev inget med det men det får gå ändå! Vi har i alla fall försökt att hålla oss i köket/hallen för där har vi klinkers så skulle det ske en olycka så är det inte hela världen och första dagen tror jag vi bytte kalsonger fyra gånger!! Det var precis som att han gick omkring och “småskvätte” hela dagen, nummer två prickade han dock in i pottan (det är ju enklare att förutspå när tvåan ska ske). Den dagen tror jag det blev 5-2 (dvs fem missar och två träffar i pottan), överraskande var att han väckte oss mitt i natten och skulle kissa. Nu sa han inte uttryckligen att han ville kissa men han vaknade och började gråta och sa typ “neeeej” eller “ooojjjj” så då satte vi honom på pottan och då kissade en rejäl omgång, vi satte pottan på hans rum på natten så att han inte ska ha så långt när det väl är dags. Jag har förstått att många behåller blöjan på nattetid men vi känner att då blir det bara en ny avvänjning och även lite förvirrande för honom att han kan kissa i blöjan ibland så nu kör vi helt blöjfritt så får vi se hur det går.

Igår var det dag två i potträningen och då gick det överraskande bra, jag tror bara att han gjorde två “olyckor” och säkert fyra-fem träffar. Humöret och viljan att gå på pottan varierar dock kraftigt, vid ett par tillfällen igår sa han till och med själv ifrån så då var vi snabba på att hjälpa honom till pottan. Han var dessutom inne och lekte med grannbarnen, först fick de vara här inne och leka men sen när han precis hade gjort både ettan och tvåan så fick han lov att gå in till dem i en halvtimme innan vi hämtade hem honom för att åter igen ha koll på när det möjligen skulle vara dags. Alltså finns det något tråkigare? Det är dessutom en utmaning när man har en liten Elsa som konstant ska bli buren och en av oss tex behöver åka iväg och handla, det var såklart vid det tillfället som det blev en miss för då hade vi inte full koll.

Idag startade han dagen med att sätta sig och kissa och vi tänkte att nu blir det en bra pottdag men sen kom ett bakslag, han har varit så fruktansvärt grinig och gjorde dessutom för första gången tvåan i kalsongen (det är INTE najs kan jag lova). Det känns annars som att det är enklare att lära sig att göra i pottan. Alla kisstillfällen har han prickat in och det känns som att han börjar säga ifrån innan det är dags, han märker att något är på gång och då säger han “ooooj” och tar sig mellan benen så det gäller att vara snabb. Undrar just hur många dagar det kommer att ta tills dess att han självmant går till pottan och aktivt gör sina behov, jag skulle tippa på en vecka. Just nu är han ute på sin första blöjfria utflykt med pappa, de tog på sig regnkläderna och gick en runda för att hoppa i vattenpölar…

Höstvädden är förresten en av mina favoritblommor i trädgården….ska man förresten knipsa av blommorna när de blommat över? Jag fick lära mig att Dahliorna ska man klippa av vid första bladgreningen så kommer det nya sticklingar men vad gäller med Höstvädden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.