Potträning dag 3

Potträning dag 3 Brofästet

Potträning dag 3

Igår var det tredje dagen på vår potträning och äntligen fick vi ett litet framsteg.

Natten till igår satte vi på en blöja på Elsa efter att hon hade somnat och tog av den innan hon vaknade. På så vis slapp vi en nerkissad säng utan att hon själv var medveten om att hon faktiskt hade blöja på sig. Vi gjorde detsamma inatt. Dagen igår började trögt och hon fortsatte som tidigare. Hon var uppriktigt kissnödig men vägrade att sätta sig på varken pottan eller toaletten. Till slut gick hon med på att sätta sig på toaletten (med barnring) en kort stund men utan resultat. Så fort hon hoppat ner från toaletten höll hon åter igen sig mellan benen och var uppriktig besvärad över att hon egentligen behövde kissa. Hon är så medveten om att hon inte ska kissa i trosorna så hon håller sig in i det sista och till slut brister det. Hur som helst, dagen gick och olyckorna avlöste varandra. Jag tror att hon kissade ner sig tre gånger.

När jag kom hem från Babyshowern som jag var på såg man tydligt att hon åter igen behövde kissa så jag tog med henne in på toa. Ena sekunden ville hon sitta på toaletten och andra sekunden ville hon hoppa av. Så höll hon på fram och tillbaks i säkert en timme. Mellan varven började hon gråta för hon var så kissnödig men hon ville liksom inte kissa ner sig. Till slut sa jag till henne att då får hon kissa i trosorna igen och då blev hon nästan hysterisk och sprang tillbaks till toaletten. Där satt hon gråtandes men kunde inte släppa taget. Plötligt kom det några droppar och då berömde jag henne, ropade dit både Calle & Ludwig som klappade händerna och hon blev så stolt. Hon trodde att hon hade kissat klart men i själva verket var det bara någon droppe. Vi gick hur som helst ut från toaletten och satte oss för att äta middag, hon kunde knappt sitta still eftersom hon var så kissnödig. Plötsligt sa hon till mig att hon behövde kissa. Jag tog henne i handen och så gick vi in på toaletten. Hon pekade på den stora toaletten och när jag hjälpt henne upp så kissade hon som om hon aldrig gjort något annat. Alltså ni förstår inte vilken lättnad. Jag fällde en tår av lycka. Oj så mallig hon blev och sedan dess har hon gått och berättat för alla att hon ”kissat i stora toaletten”.

Idag fick vi dock ett bakslag efter att hon vaknat. Hon började skrika efter sin blöja. Till slut gick hon med på att ha trosor men än har hon inte gått på toaletten. Nr två har hon inte gjort sedan vi började potträningen så det borde ju komma idag tänker jag. Nåväl, jag är glad att det gått framåt om än väldigt trögt. Hon är ju så medveten om att hon ska kissa på toaletten och hon kan hålla sig länge så när hon väl accepterat att släppa taget fullt ut så tror jag att det blir väldigt få olyckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.