Dagens skörd och vardagliga rutiner

Jag tänkte jag skulle dela med mig av mina vardagliga rutiner som mammaledig, ni har säkert hört från flera att dagarna som föräldraledig bokstavligt talat rusar förbi och att man knappt hinner med någonting. Innan jag själv fick barn hade jag en skev uppfattning om att det handlade om att planera sin tid och vara disciplinerad och visst underlättar den egenskapen något men alltså helt seriöst, man hinner inte med någonting!

Nu när jag har landat lite i att vara hemma med Ludwig ser en ”vanlig dag” ut enligt följande: Jag stiger oftast upp omkring halv sju, CJ brukar hojta till när frukosten är serverad och då går jag upp. Jag dricker alltid en grön smoothie och 1-2 koppar kaffe framför nyhetsmorgon, att CJ förbereder frukosten är verkligen guld värt för oftast sammanfaller ett amningspass med att jag äter frukosten och att slå två flugor i en smäll är ju fantastiskt. Jag blir oftast sittandes framför tv:n en stund, jag googlar lite på nätet, ser på nyheterna, övar nacken på Ludwig, bäddar sängen, plockar iordning, byter någon bajsblöja mellan varven och oftast runt niotiden är både jag och Ludwig redo för vår morgonpromenad (ibland är jag startklar redan vid åtta och ibland skjuts den fram till tio-tiden, allt beror på hur många blöjor och på vilket humör Ludwig är på). På vardagarna är jag noga med att alltid ta en timmes PW och oftast ser jag till att göra det direkt på morgonen, det är skönt att ha det gjort! Som jag nämnt tidigare prenumererar jag på BookBeat (ni missar väl inte erbjudandet i detta inlägget klick) och den här stunden på dagen brukar jag alltid lyssna på en ljudbok eller pratar i telefon med någon kompis (ännu en ggn = två flugor i en smäll), jag har redan lyssnat klart tre böcker och jag riktigt längtar tills nästa promenad så att jag kan fortsätta att lyssna. Oftast brukar Ludwig bli gnällig efter just en timme så av den anledningen brukar jag runda av min promenad efter den tiden. När jag kommer hem är jag många gånger lite hungrig igen så kring tio fixar jag ett par knäckemackor, slår mig ner vid datorn och läser lite bloggar/redigerar bilder/skriver blogginlägg samt duschar och gör mig iordning. En stund efter att vi har kommit hem från vår promenad brukar Ludwig skrika efter ett mellanmål och somnar oftast vid bröstet och om jag lyckas lägga honom i sängen utan att han vaknar sover han där mellan 45min och en timme, de gånger jag inte lyckas lägga honom i sängen är han en riktig gnällis fram tills nästa läggningsförsök. Vid halv tolv-tolv brukar jag äta lunch, det blir alltid en matlåda som vi har tillagat tidigare i veckan. Det är så skönt att slippa tänka på att ”fixa mat” så jag ser alltid till att vi lagar tillräckligt många portioner så att det finns över som jag bara kan värma till lunch under veckodagarna. Guld värt! Ludwig brukar vakna efter att jag ätit min lunch och då är det åter igen bebistid, jag försöker underhålla honom med babygymmet/gå omkring och prata med honom/öva nacken etc. Det blir såklart också ett antal blöjbyten och många gånger ännu ett matpass, den här tiden brukar bara swisha förbi och plötsligt är klockan mellan tre-fyra på eftermiddagen. Jag försöker göra något kreativt som att fotografera lite inredning, redigera mina bilder som byggs på hög, skriva blogginlägg, kasta in en tvätt (kanske inte så kreativt men något som behöver göras) planera inredningen till huset som aldrig tycks bli klar och någon gång i veckan ägnar jag tiden åt att städa här hemma. Jag har ett antal projekt som jag helt enkelt sysselsätter mig med, jag hinner oftast med ytterligare någon kopp kaffe samt lite fika under eftermiddagen och plötsligt har klockan blivit så mycket att maken kommer hem från jobbet vilket brukar vara någonstans runt klockan 18. När han är hemma fortsätter projekten, antingen ska vi laga mat eller köra iväg till butiken och handla alternativt dumpa återvinningen som även den är ett konstant berg som med jämna mellanrum (allt för ofta!!) måste tömmas. En ”vanlig dag” är vi klara med dessa bestyr vid åtta-/halv nio och då är vi båda två helt slut och vill inget hellre än att slå oss ner i soffan, njuta av lite kvällssnacks och se på någon av alla serier vi följer tillsammans. Här blir vi sittandes fram till tio då nattningsprocessen för Ludwig drar igång och vid elva har vi många gånger slocknat alla tre.

Det är ett annorlunda liv nu, haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.