Tips på hur du kickar igång en hälsosam vardagsmeny

IMG_3356

Jag skrev ju för inte så länge sedan att jag såg fram emot att kicka igång en ”frisk” vecka, jo men tjena säger jag bara! Jag trodde att jag hade blivit frisk och var så sjukt motiverad att komma igång med träningen igen och få in gympassen i vardagsrutinerna, så här i efterhand borde jag kanske väntat lite med att gå och träna för nu sitter jag här och har åkt på en ny förkylnings-omgång som dessutom inkluderar en hosta ifrån helvetet! Jag som i princip aldrig drabbas av hosta får till och med ta hostmedicin för att ens kunna sova!

Nåväl, jag kan ju i varje fall trösta mig med att vi faktiskt kommit igång med Mat&Ro’s hälsosamma vardagsmeny! Jag gillar verkligen när man värnar om den enkla goda husmanskosten för det är ta mig tusan så gott, tack vare våra matkassar har vi upptäckt så otroligt många goda råvaror som vi annars aldrig hade fått för oss att tillaga. På bilden ovan har jag tillagat dragonkotlett med brysselkål och rotselleri och det blev en höjdare, varför har vi aldrig tillagat brysselkål tidigare liksom?!! Behöver ni precis som jag komma igång med en hälsosammare vardag, ja då kan jag rekommendera er att köra en kickstart med matkasse för då får ni så otroligt mycket ”gratis” genom att låta någon annan sätta menyn och således säkerställa att middagarna faktiskt blir nyttiga!

Recept för 2 personer:

ca 350g kotlett

1/2 påse färsk dragon

1dl creme fraiche

3/4 dl grädde

1/2 msk dijonsenap

1/2 msk kalvfond

ca 200g brysselkål

1/4 rotselleri

1/4 gul lök

smör, salt, peppar

Skär kotletten i skivor. Bryn i smör och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt dragonkvistar, creme fraîche, grädde, dijonsenap och fond. Låt koka ca 10min. Krydda med salt och peppar. Ansa och dela brysselkålen i kvartar. Skala och strimla rotsellerin. Skala och strimla löken. Stek grönsakerna i smör i ca 5min, krydda med salt och peppar. Servera kotletterna med grönsakerna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.